Главная страница

Секта «Сім’я дітей Бога». Секта Сімя дітей Бога Історія розвитку секти і її характеристика


Скачать 1.28 Mb.
НазваниеСекта Сімя дітей Бога Історія розвитку секти і її характеристика
Дата28.02.2021
Размер1.28 Mb.
Формат файлаpptx
Имя файлаСекта «Сім’я дітей Бога».pptx
ТипДокументы
#180497

Секта «Сім’я дітей Бога»

Історія розвитку секти і її характеристика

Засновником цієї секти є Девід Брандт Берг. Він народився в 1919 р.у Каліфорнії. Спочатку був проповідником баптистської церкви, але, не здобувши лавров на цьому терені, вирішив спробувати щастя в пророчому ремеслі. У 19б8г. Берг проголосив себе Мойсеєм-Давидом, або просто Мо, і заснував молодіжну комуну для вивчення Біблії "Отроки для Христа". У пресі за нею закріпилася назва "Діти Бога".
Це був час розквіту в Сполучених Штатах хіппі і йиппи. До

новоявленому "біблійного патріарха" почали стікатися бродяжничающие молоді люди, наркомани, алкоголіки, бездомні. Берг запевняв їх, що стати "дочкою" або "сином Бога" може кожен. Для цього достатньо любити один друга. Любов є вищим принципом буття, життя і віри. Якщо ви любите Бога, то і Бог любить вас, але якщо ви любите інших, то тим самим виражаєте свою любов до Бога.

А любов, за Бергу, - все, що приносить задоволення.

Виходячи з цього, блуд - ефективний засіб порятунку душ, а діти, зачаті в ході такого "місіонерства", - "діти Христа". Але цього мало. Диявол опанував світом. Він спокушає людей матеріальними цінностями, щоб відвернути їх від Христа. Тому грішникам, в число яких "Діти Бога", природно, не входять, необхідно покаятися і прийти до Христа поки не пізно, т. к. відплата близько.

Все це Берг виклав у своїх "Листах", перша з яких з'явилася в 1969 р. Викриття пороків суспільства поєднується в них з сороміцькими історіями, непристойними ілюстраціями, роздумами про скорботної долі світу.

Проповідь сексуальної свободи і загибелі грішного світу привела до збільшення числа послідовників, які стали називати себе "Сім'єю любові". Люди, які висловлювали бажання вступити в "Сім'ю любові", повинні були кинути роботу або навчання, переписати на ім'я секти всі свої заощадження і майно, так само як і очікуване спадщину.

З часом діяльність Берга і його секти стала викликати різкі протести батьків, чиї діти потрапили в "сім'ю". Були створені комітети з їх порятунку. Головний суддя штату Каліфорнія почав розслідування. «міркувань безпеки», зважаючи "активізації сатанинських сил" пророк

велить терміново покинути Америку. Починаючи з 1972 р. "Діти Бога" стали розселятися по всьому світу.

Необмежена влада і божественний авторитет Берга реалізувалися

секти у вимогах найсуворішої дисципліни. Вони були лаконічні і строгі: "Слухай, підкорись і виконуй!" Своїх послідовників - "овечок" він змушує жебракувати і приносити йому щодня "для Христа" певну

суму грошей. "Овечки" пророка Мо об'єднані в громади - "отари" на чолі з пастирем, над ними стоять епі-скопи і архієпископи.

"Листи Мо" оспівували любовні пригоди у славу Бога, головними

героїнями яких були "рибки любові". Ось одна з ілюстрацій до такого

"Листа": на одному малюнку - "людське море", в якому плавають самотні і багато одягнені риби-чоловіки, які не знають, куди себе подіти. І ось на їх шляху виявляються "божі сирени", притискають Біблію до пишної, напівоголеної грудей. Носительки духовної істини, вони перетворюються в наживку на гачку, ловящем золотих рибок для самого Мо!

Діяльність службовців "божої любові" постійно спрямовувалась і з

самого початку ретельно контролювалася. Одне з "Листів Мо" наголошувала: "Боже провидіння перетворює ваше тіло, груди вашу і очі в приманку, до якої неминуче і невідворотно потягнуться багаті рибки. Ви повинні проникливо дивитися їм в очі, щоб вони відчули любов і Почавши духовність... полювання "божих рибок любові" в ресторанах і нічних барах, ми зможемо залучити до "Дітей Бога" чоловіків у костюмах і галетуках у віці від тридцяти до шістдесяти років, а не брудних хіпі, подметальщиков вулиць, бородатих бродяг і сопливих молодиків!"

За даними офіційних документів, виданих для користування сектантської ієрархії, клієнтами "рибок" Мойсея-Давида тільки в перші місяці оголошеного ним еротичного "хрестового походу" стали 5155 чоловіків, у тому числі 1700 промисловців, 1093 службовців, 459 студентів, 429 комерсантів, 381 політичний діяч, 230 фермерів, 85 журналістів. Інші особи не віднесені до якоїсь із професійних категорій...

Мойсей-Давид не обмежився лише проповідями про "божої любові". Він особисто почав проводити в життя свою теологічну доктрину, пославши на панель власну дружину Марію, а слідом за нею і дочка: "Бог віддав сина. Чому мені не віддати свою дружину? В ім'я слави Ісуса Христа треба йти до кінця. Дозволено все, що називається "любов'ю!" (Picard G. L"enfer des sectes, p. 143).

     Однак, як це не виправдовуй "божою любов'ю", те, чим стали займатися "рибки" пророка Мо, називається однозначно: проституція. До цієї статті кримінального кодексу і стали переслідувати органи охорони порядку містера Берга, Улізнув від поліції Іспанії, а потім і в Португалії, Мо здійснив у компанії гарему з особливо наближених до його персони "рибок" турне по громадам "Дітей Бога", розкиданим по всьому світу. Вимушений згорнути кілька діяльність своїх "рибок" у США і більшості країн Західної Європи, пророк розпусти направив своїх адептів у країни, що розвиваються: Індію, Бразилію, Мексику... Але і тут погана слава бігла попереду "Дітей Бога". Не зважаючи на всі мінливості долі і похилий вік, продовжував Мо

закликати свою паству до "вседозволеності Божої любові".

Дякую за увагу !


написать администратору сайта